Leonardo DiCaprio, wie kent hem niet? Sinds de Titanic laat hij menig vrouwenhart al sneller kloppen. En nog steeds. Uitstekende keuze dus om eens een dagje films te bingen waarin je de hunk in verschillende karakters ziet terugkeren. Hierbij drie kijktips.

1 Once Upon A Time… In Hollywood

Leonardo DiCaprio én Brad Pitt, in principe is dit al reden genoeg om deze comedy-drama film, geschreven  en geproduceerd door Quentin Tarantino, zo snel mogelijk te gaan bekijken. Het verhaal speelt zich af in 1969, in Los Angeles. Een tijd waarin veel veranderingen plaats vinden. Zo zien we Leo en Brad in de rollen van Tv-ster Rick en zijn stuntdubbel Cliff. Samen gaan ze op zoek naar werk in de filmindustrie, maar hier horen ze eigenlijk al niet meer thuis. Met deze film wilde Tarantino een eerbetoon geven aan het gouden Hollywood-tijdperk van toen.

2 Inception

Met een dikke 8,8 scoort Inception een uitstekende score op IMDb. In deze futuristische actiethriller zie je DiCaprio terug in de rol van Dom Cobb, een meesterdief. Hij steelt echter niet zomaar wat. Cobb steelt namelijk de diepste geheimen van mensen, terwijl deze liggen te slapen. Hij is zeer gewild en wordt door mensen over de gehele wereld betaald en ingehuurd als bedrijfsspion echter is hij ook voortvluchtig in verschillende landen. Hij wilt zijn normale leven graag weer terug, maar hier moet hij vrijwel een onmogelijke opdracht voor uitvoeren. Ga jij hem kijken?

3 The Departed

In deze misdaad-thriller zien we hoe Leonardo in de rol van Billy Costigan, een undercoveragent, in levensgevaar komt. Ook Matt Damon komt in gevaar die de rol van de crimineel Colin speelt, welke juist als informant voor een grote maffiabaas aan het werk is bij de politie. Beide heren raken verstrikt in hun dubbelleven wat voor spannende scènes zorgt.