Wanneer je in Italië op rondreis bent of lekker op vakantie aan het genieten bent, is het natuurlijk niet overbodig om de mooie stad Firenze – oftewel Florence – te bezoeken. Er zijn genoeg bezienswaardigheden Firenze om een keer bij langs te gaan. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de geschiedenis van de stad, je kunt meer zien van de kunst en je kunt genieten van het heerlijke weer tijdens bijvoorbeeld een citytour door de stad. Hieronder lees je wat je allemaal kunt bekijken en kunt bezoeken in deze mooie Italiaanse stad. 

Bezoek de verschillende musea

Je hebt ontzettend veel musea in de stad Firenze. Zo heb je musea dat gaat over de geschiedenis van Firenze, maar ook musea waar kunststukken worden tentoongesteld. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het Uffizi museum. Het Uffizi museum is een prachtplaatje om alleen al te zien, het is namelijk een oud paleis en een kantoorruimte van de Florentijnse Medici. Nu is er in dit prachtige paleis een kunstmuseum gevestigd waar je de mooiste dingen kunt bekijken. Het Uffizi museum bezoeken is dus zeker iets wat op je to do lijstje moet komen te staan.

Het Uffizi is overigens een van de belangrijkste kunstmuseum in de wereld. In het museum hangen schilderijen van de bekendste schilders zoals Michelangelo, Leonardo da Vinci, Rafaël en nog veel meer andere kunstenaars. Het is dus zeker een kijkje waard om naar dit museum te gaan. Houd er wel rekening mee dat er veel mensen zijn die dit willen bewonderen. Het is dus verstandig om je kaartje vooraf te bestellen zodat je niet in een lange rij hoeft te wachten om dit museum binnen te komen. 

Naast het Uffizi museum kent Firenze nog een ander groot museum. De Galleria dell’Accademia is ook erg bekend onder de kunstliefhebbers. Het woord zegt het al, maar het was eerst een kunstschool. Niet zomaar een kunstschool, het was namelijk de eerste kunstacademie voor schilders uit Europa. Je hebt bij dit museum heel veel verschillende soorten kunst. Je kunt schilderijen bewonderen, je kunt beelden zien en zelfs muziek is hier aanwezig. Kortom is deze bijzondere plek ook zeker een kijkje waard.

Palazzo Vecchio

Dit mooie paleis dat gelegen is op loopafstand van de welbekende brug, Ponte Vecchio, is supermooi om te bekijken. Je hebt heel veel kunstwerken die je er kunt bewonderen. Het paleis is namelijk voorzien van kunstwerken van allerlei kunstenaars. Ook zitten er hele mooie tuinen bij het paleis waar je de mooiste bloemen ziet bloeien. Je kijkt je ogen uit midden in dit mooie paleis. Bij het paleis zit ook de toren van het paleis die je op vandaag de dag nog steeds kunt beklimmen. Wanneer je de toren beklommen hebt heb je een gaaf uitzicht over de historische stad van Firenze. De toren van dit wonderlijke paleis is wel 94 meter hoog en dus een hele klim. Maar het uitzicht is de hele klim wel waard.

Palazzo Pitti

Als laatste kun je nog gaan genieten van het grootste paleis in Firenze, de Palazzo Pitti. Een leuk feitje over dit wonderlijke paleis is dat Napoleon hier zelfs nog een tijd in heeft gewoond. Dit paleis zit boordevol geschiedenis en is zeker een kijkje waard. Je hebt natuurlijk veel kunst in dit paleis te bewonderen. Zo kun je veel kunstwerken bekijken wat in het paleis hangt en kun je je ogen uitkijken in het kleinere museum dat er naast is gevestigd. Het paleis is een echte toeristentrekker, het is dus verstandig om van tevoren een kaartje te kopen om lange rijen te vermijden. Ga dus snel genieten van de mooie geschiedenis van Palazzo Pitti en laat de kunst op je inwerken.

Giardino di Boboli

Om nog even in de sfeer van Palazzo Pitti te blijven zijn de tuinen genaamd, Giardino di Boboli, van dit wonderlijke paleis ook niet te missen. Wanneer je bijvoorbeeld wat minder houdt van de geschiedenis van het paleis zijn de tuinen zeker een kijkje waard. De tuinen zijn erg mooi aangelegd en ze lijken heel erg op de tuinen van Versailles. In de tuinen kun je enorm veel dingen vinden. Je kunt namelijk genieten van de vele grotten, waterfonteinen, terrassen en er zit zelfs een amfitheater in de tuin verstopt. 

Naast dat je in de tuin allerlei dingen kunt bekijken, heb je ook nog eens wonderlijk uitzicht over de gehele stad en over mooie heuvels. De tuinen zijn adembenemend voor het publiek en het is daarom ook altijd wel druk in de tuinen. Aan het begin van de tuin is het het drukst, wanneer je verder in de tuin komt kun je genieten van de rust en de kalmte van de tuin. Ook kun je de Grotta Grande bezoeken in de tuin. Het is een grote grot met allerlei verschillende beelden uit de middeleeuwen.