Kunst is een ware toevoeging aan het interieur. Kunst aan de muur maakt namelijk jouw woonkamer af, het zorgt voor eenheid en vertelt een persoonlijk verhaal. Maar voordat je weet welke kunststroming jou precies aanspreekt is het belangrijk om inspiratie op te doen. En inspiratie kun je vinden op internet, maar ook in boeken en magazines. Daarom zetten wij hieronder de vier leukste magazines voor jou als kunstliefhebber op een rij.

1. Majestic Disorder

Twee keer per jaar verschijnt een nieuwe uitgave van Majestic Disorder. Dit magazine gaat over kunst en cultuur van over heel de wereld. Het tijdschrift laat namelijk allerlei creatievelingen aan het woord die rondlopen op onze planeet. Vooral duurzaamheid, mode en de filmwereld krijgen vaak een prominente rol in dit tijdschrift. Een echte musthave wanneer jij geïnteresseerd bent in verschillende culturen én de kunstsector. 

2. Boat

Ook het tijdschrift ‘Boat’ kan twee keer per jaar op jouw deurmat vallen. Net als Majestic Disorder gaat ook dit tijdschrift de hele wereld rond. Het magazine bezoekt eens in de zo veel tijd een stad, waar de redactie van het magazine de stad verkent en dan met name de inwoners. Hier voeren zij gesprekken met creatieve geesten zoals schilders, filmmakers en muziekmakers. Een zeer interessant magazine waarbij je een kijkje in de keuken krijgt van verschillende kunststeden. Zo werden onder ander Los Angeles, Tel Aviv en Sarajevo al eerder besproken.

3. Foam Magazine

Ben jij dol op fotografie? Dan is het Foam Magazine écht iets voor jou. Dit tijdschrift is namelijk een en al fotografie. Dit magazine wordt drie keer per jaar uitgegeven. In ieder tijdschrift komen portfolio’s aan bod, met interviews en meningen van kunstenaars. Dit blad heeft zelfs meerdere prijzen gewonnen. Kun je niet genoeg krijgen van dit tijdschrift? Naast dat je fotografie vanaf papier kunt bewonderen, kun je ook fotografie bewonderen in het Foam Museum in Amsterdam.

4. Metropolis M

Een keer in de twee maanden verschijnt er een nieuwe Metropolis M. Dit blad gaat over de hedendaagse kunst waarin alle facetten van kunst aan bod komen. In iedere nieuwe versie verschijnen dan ook de laatste trends en ontwikkelingen wat betreft kunst, in zowel het binnen- als buitenland. Zo kun je onder andere kunstwerken aanschouwen, maar ook interviews lezen met kunstenaars, opinies en blogs. Heb je na het lezen van deze tijdschriften genoeg inspiratie opgedaan? Breng dan eens een bezoek aan een kunstuitleen en haal jouw droomkunstwerk in huis!