De afgelopen maanden zijn we met z’n allen veel thuis geweest. Grote kans dat je ook wekenlang hebt thuisgewerkt. Hierdoor voelt thuis nu ook als werk en dat is niet hoe het hoort. Daarom lees je in deze blog hoe je de ideale woonkamer creëert waar je tot rust kan komen én heerlijk tv kunt kijken.

Zithoek

De zithoek is waarschijnlijk de plek in huis waar je neerploft na een dag hard werken aan de keukentafel of in de werkkamer. Om de perfecte zitplek te maken is de bank uiteraard het belangrijkste. Staat ‘ie op de goede plek of heb je vanaf de huidige plek veel last van tegenlicht op het beeldscherm? Als je de bank niet kunt verplaatsen dan is raamdecoratie dé oplossing tegen weerkaatsend zonlicht op je tv. Ga voor vitrage/voile met overgordijnen als je de ruimte ook wilt kunnen verduisteren. Wil je jouw zonwerende gordijnen kunnen aanpassen aan de stand van de zon? Dan zijn lamellen op maat, shutters of kant en klaar gordijnen een goede keuze.

Dan het volgende punt: de ideale afstand tussen de bank en tv. Je moet niet te ver van je kleine televisie vandaan zitten, maar ook zeker niet te dicht op een groot scherm. Je kunt de perfecte afstand berekenen door 2,4 keer de diagonale maat van jouw tv in centimeters te doen. Heb je een tv van 40 inch? Dan is de perfecte afstand tussen de tv en bank 2,43 meter.

Salontafel

De salontafel maakt of breekt de ervaring van eindeloos Netflixen. Heel leuk zo’n glazen tafel, maar je kan daar niet veilig met je voeten op leunen. Een poef is dan beter maar waar zet je dan je kop thee, wijntje en snack voorraad neer? Een houten salontafel is stevig dus veilig om je voeten op te laten rusten, maar ook perfect om alle hapjes en drankjes op kwijt te kunnen. Wil je toch liever een poef, maar ook graag je drankjes kwijt? Ga dan voor kleine bijzettafeltjes aan beide kanten van de bank. Of zoek online naar een bankleuning dienblad. Deze plaats je om de leuning van jouw bank, zodat jij je wijntje en een schaaltje chips direct binnen handbereik hebt!

Accessoires

Om de ervaring van het kijken van films helemaal perfect te maken, schaf je natuurlijk geluidsboxen van een goede kwaliteit aan. Wil je helemaal next level gaan? Dan ga je voor Dolby Surround Sound en waan je je echt ín de film. Om de puntjes op de i te zetten ga je aanvullend nog voor een Ambilight. Dit maakt je tv-ervaring nog beter, omdat het de kamer verlicht in de kleuren van wat je op dat moment op het scherm ziet. Hoe tof is dat?!

Zeg dat bioscoopabonnement maar op, want films en series kijken kon nog nooit zo goed vanuit jouw eigen woonkamer!