TIKTOK is een gratis app voor sociale media waarmee je video’s maakt, deelt, en bekijkt. Over het algemeen zijn het korte karaoke filmpjes van jezelf. Je neemt jezelf op met de camera van je telefoon terwijl je playbackt op je favoriete hits. Filmpjes zijn soms grappig, dan weer serieus, en heel soms creepy. Net als bij YouTube is TIKTOK een interactieve wereld van video’s waarmee je contact kunt maken met vrienden en bewonderaars via likes, reacties en zelfs duetten.

15 seconds of fame


De TIKTOK app maakt het delen van video’s super eenvoudig. Het enige wat de gebruikers hoeven te doen is de telefoon op zichzelf te richten en allerlei dagelijkse activiteiten te filmen en vervolgens te delen. Het gaat om korte filmpjes van maximaal 15 seconden. Alles is snel en vluchtig. Je kan overigens wel vier filmpjes achter elkaar plakken, zodat je een sequentie van 1 minuut kan delen.

Sociale media van de tieners


Net als andere sociale media, is ook TIKTOK niet meer weg te denken in de wereld van de tieners. In korte tijd is de populariteit van TIKTOK enorm gegroeid. Het staat vierde in de rij van sociale media met de meeste gebruikers, achter Facebook, Instagram en Youtube.
De kracht zit hem in de korte video´s. Zodra je de app opent wordt je overspoeld met leuke, grappige en soms serieuze video fragmenten. Het heeft op veel tieners een verslavende werking, die soms urenlang willekeurige video´s blijven kijken.

TIKTOK samengevat

Als je het heel simpel bekijkt, is TIKTOK een leuke, vermakelijke en verslavende app vol met karaokende tieners. Het is een belangrijk sociaal media voor de jongere generaties waar we inmiddels niet meer omheen kunnen. Ook TIKTOK heeft een enorm potentieel op het gebied van online marketing.