WhatsApp is een constant groeiende mondiale berichten app. Er zijn steeds minder mensen die WhatsApp niet gebruiken of kennen. Zeker in de meeste Europese landen is WhatsApp de standaard voor het versturen van berichten. Speciaal voor bedrijven is er de zakelijke app WhatsApp Business. Deze heeft extra functies om zaken doen makkelijker te maken. Zo kan je meerdere mensen tegelijk hetzelfde sturen, en kan je een auto beantwoorder instellen. Zo kan jij je contacten en je tijd beter managen.

Berichten sturen


Net als met de particuliere WhatsApp is ook de Business versie in essentie een berichtenservice. Het is de ideale manier om met klanten te communiceren waar zij zich al bevinden. Je hebt wel een specifiek bedrijfs mobiel nummer nodig om deze service te gebruiken. Je kan het niet koppelen aan een nummer wat al een particuliere WhatsApp heeft. Zodra je het opgezet hebt, kan je via WhatsApp klanten te woord staan.

Berichten broadcasten


Met deze functie is het mogelijk voor bedrijven om berichten naar naar meerdere personen tegelijk te sturen. Met de aanbiedingen van die week bijvoorbeeld. Je kan maximaal naar 256 personen tegelijk een WhatsApp bericht sturen.

Automatisering


De WhatsApp Business app wordt automatisch geleverd met een aantal handige automatiseringsfuncties. Je kan bijvoorbeeld alle nieuwe contacten automatisch een welkomstgroet sturen. Ook een automatische beantwoorder is een standaard onderdeel van WhatsApp Business. Handig als je vragen niet meteen kan beantwoorden. De klant voelt zich gehoord en zal geduldig op jouw reactie wachten.

Contacten managen

Als bedrijf is het noodzakelijk om al je verschillende contacten te beheren. Anders kan je nogal eens flink in de war raken tussen bestaande klanten, prospects en leveranciers bijvoorbeeld. WhatsApp Business biedt de mogelijkheid om contacten van categoriën te voorzien om makkelijk te kunnen filteren.